100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-5

100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-5 – Melanjutkan postingan sebelumnya, soal b. Inggris kelas 10 semester genap SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat kurikulum 2013 bagian ke-1 sampai dengan bagian ke-4 yang berisikan Task 1 sampai dengan Task 6. Postingan bagian kelima merupakan lanjutan dari Task 6 seperti berikut ini:

A. Berilah tanda silang (X) pada huruf a, b, c, d, atau e di depan jawaban yang paling tepat!

My Very Busy Day

Last Monday was a busy day for me. I spent my time to do a lot of activities from college to my home.

First, at the morning, I did my presentation’s assignment with my partner, she was Nurhidayah, it took 3 hours. And then we went to the campus for joining lecture. But, the lecturer said that our presentation would be started next week. It made us disappointed. The class was finished at 12.30.

After that, I had to go home because my grandmother was in a bad condition. She was hospitalized. So, it was a must for me to back home at that time. When I got there, there were so many members of my family. There were about 10 people. My aunt, my niece, my uncle and some of my cousins. We all hoped that our grandmother would get better soon.

Those activities made my day busy.

1. When did the event happen?
a. Last Sunday
b. Last Monday
c. Last Saturday
d. Last Friday
e. Last Night
Jawaban: b

2. How long was the presentation held?
a. an hour
b. 2 hour
c. 3 hour
d. 4 hour
e. 5 hour
Jawaban: c

3. What did the writer feel after presentation?
a. happy
b sad
c. disappointed
d. angry
e. grumpy
Jawaban: c

4. Who was hospitalized?
a. the writer’s mother
b. the writer’s father
c. the writer’s uncle
d. the writer’s aunt
e. the writer’s grandmother
Jawaban: e

5. What is the name of the text above?
a. report text
b. recount text
c. descriptive text
d. analytical exposition text
e. hortatory exposition text
Jawaban: b

B. Read the following text and then answer the questions!

My Elementary School Life


Five years ago, I studied at SD Pembangunan, Tangerang. I had many memorable moments with my friends at school. My friends were kind to me and they were smart. I joined some extracurricular activities at school. I joined marching band, traditional dance, and vocal group. I loved music very much. I also liked arts.

I used to practice traditional dance with my friends every Monday after school. My teacher was fierce and discipline. We had to come on time. She would give punishment if we came late. We always practiced seriously because we would join traditional dance competition the following months. We would show our best in that competition. Then, the day came. We were so nervous at the beginning. I was afraid that I would do mistakes in my dance movements. The audiences were so excited to see us. I could recognize my mother on the middle of the crowd in the room. She tried to motivate me and gave spirit. I could also recognize my teacher standing near to my mother.

She smiled and gave spirit to us. We were back to our teacher after performing. She said that we had performed very well. She said that she would give a little evaluation in our daily practice. An hour later, the judges announced the winner. With smile and little cry, we came in front the stage to take the prize. We got the second position as the winner of traditional dance. We were so happy. However, my teacher said that we should practice more and more  to have a better performance in the next competition.

I seldom practice marching band because the schedule often crushed with vocal group practice. I preferred to join vocal group practice. I loved singing. It was my favorite extracurricular activity. In this activity, I learned how to sing well. My friends and I often sang in the government ceremony, especially in the Independent Day. We felt honored and proud to sing there. In the regular flag ceremony at school, we also sang some national songs. My teacher also taught us to sing some kids song in middle. I always felt happy to sing. It burnt my spirit up. I was so excited to sing a song. One day, my class teacher challenged us to sing whatever song we knew. If we were brave to sing in front of the classroom, my class teacher would give chocolate. Without doubt, I came to the front and started to sing. The first verse was going well. My friends seemed to enjoy my voice. The second first was smooth, but suddenly I got cough in the middle of the third verse and all of my friends laughed in the classroom. My throat was itchy. My teacher gave me a glass of water to drink and the chocolate. I felt embarrassed because I got cough when I was singing. On the other hand, I was so happy to get the chocolate. That story was always re-told by friends every time we held reunion. That was a funny story they said.

Questions:

1. Where did the event happen?
Answer: At Tangerang.

2. When did the writer usually practice the traditional dance?
Answer: The writer in Elementary School.

3. Where did the teacher stand?
Answer: The standing near the writer’s mother.

4. Why did the writer seldom practice marching band?
Answer: The writer schedule often crushed with vocal group.

5. Have the writer and her friends ever sung in Independence Day?
Answer: Yes, they have.

Lanjut ke soal berikutnya => 100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-6