Contoh Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban

Contoh Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban berisikan soal-soal b. Inggris kurikulum 2013 SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat edisi revisi, mulai dari Bab 1, yang berisikan soal tentang informal letter serta expression related to the informal letter sampai dengan Bab 4, Explanation text dan passive voice. Ada sekitar 35 butir soal (20 PG + 15 essay) ulangan akhir semester genap atau penilaian akhir tahun yang bisa Anda pelajari secara online, sebelum menghadapi ujian kenaikan kelas yang sebenarnya.

Berikut dibawah ini soal UAS B. Inggris kelas xi semester genap kurtilas dilengkapi kunci jawaban.

A. Answer the questions by crossing (x) a, b, c, d, or e in front of the right answer!

The following text is for number 1-5!

Human body is made up of countless millions of cells. Food is needed to build up new cells and replace the worn out cells. However, the food that we take must be changed into substance that can be carried in the blood to the places where they are needed, this process is called digestion.

The first digestive process takes places in the mouth. The food we eat is broken up into small pieces by the action of teeth, mixed with saliva, a juice secreted by glands in the mouth. Saliva contains digestive juice which moisten the food, so it can be swallowed easily.

From the mouth, food passes through the esophagus (the food passage) into the stomach. Here, the food is mixed with the juices secreted by the cells in the stomach for several hours. Then the food enters the small intestine. All the time the muscular walls of the intestine are squeezing, mixed and moving the food onwards.

In a few hours, the food changes into acids. There are soon absorbed by the villi (microscopic branch projections from the intestine walls) walls and passed into the bloodstream.

1. What is the text about?
a. The digestive system
b. The digestive juice
c. The method of the digestive system
d. The process of intestine work
e. The food substance
Answer: a

2. How can we swallow the food easily?
a. The food changes into acids absorbed by the will
b. The food must be digested first through the process
c. The food is directly swallowed through esophagus into the stomach
d. The food is mixed with the juice secreted by the cells in the stomach
e. The food we take must be changed into substances carried in the blood to the places
Answer: b

3. From the text above, we imply that….
a. a good process of digestive system will help our body becoming healthier.
b. no one concerned with the process of digestive system for their health.
c. the digestive system is needed if we are eating the food instantly.
d. everybody must conduct the processes of digestive system well.
e. the better we digest the food we eat, the healthier we will be.
Answer: a

4. “Human body is made up of countless millions of cells.” (Paragraph 1)
The underlined phrases means….
a. produced
b. managed
c. arranged
d. completed
e. constructed
Answer: c

5. “Here, the food is mixed with the juices secreted by the cells”.
The underlined word above has the same meaning with….
a. water
b. solid
c. rock
d. land
e. air
Answer: a

The following text is for number 6-10!

Acid rain is rain that is highly acidic because of sulfur oxides, nitrogen oxides, and other air pollutants dissolved in it. Normal rain is slightly acidic, with a pH of 6. Acid rain may have a pH value as low as 2.8.

Acid rain can severely damage both plant and animal life. Certain lakes, for example, have lost all fish and plant life because of acid rain.

Acid rain comes from sulfur in coal and oil. When they burn, they make sulfur dioxide (SO₂). Most sulfur leaves factory chimneys as the gaseous sulfur dioxide (SO₂) and most nitrogen oxides (NO ᴏr NO₂), both of which are gasses. The gasses may be dry deposited-absorbed directly by the land, by lakes or by the surface vegetation. If they are in the atmosphere for anytime, the glasses will oxidize (gain an oxygen atom) and go into solution as acids. Sulfuric acid (H₂SO₄) and the nitrogen oxides will become nitric acid (HNO₃). The acids usually dissolve in cloud droplets and may travel great distances before being precipitated as acid rain. Catalysts such as hydrogen peroxide, ozone, and ammonium help promote the formation of acid in clouds. More ammonium (NH₄) can be formed when some of the acids are partially neutralized by airborne ammonia (NH₃). Acidification increases with the number of active hydrogen (H⁺) ions dissolved in acid. Hydrocarbons emitted by, for example, car exhaust will react in sunlight with nitrogen oxides to produce ozone. Although it is invaluable in the atmosphere, low-level ozone causes respiratory problems and also hastens the formation of acid rain. When acid rain falls on the ground it dissolves and liberates heavy metals and aluminum (Al). When it is washes into lakes, aluminum irritates the outer surfaces of many fish. As acid rain falls or drains into the lake the pH of the lake falls. Forests suffer the effect of acid rain through damage to leaves, through the loss of vital nutrients, and through the increased amounts of toxic metals liberated by acid, which damage roots and soil microorganisms.

6, What is the text mainly about?
a. The definition of acid rain
b. The process of acid rain
c. The effect of acid rain
d. Acid rain
e. Rain
Answer: d

7. The acid of normal rain is…. then the acid rain.
a. higher
b. lower
c. denser
d. severer
e. the same
Answer: b

8. The third paragraph tells about….
a. acid rain damages environment
b. how acid rain endangers life
c. how acid rain occurs
d. the cause of acid rain
e. the acid rain cause
Answer: c

9. What is the result of the burning of the coal and oil?
a. ammonium
b. nitric acid
c. sulfuric acid
d. sulfur oxide
e. airborne ammonia
Answer: d

10. The sulfur oxides and nitrogen oxides will …. in the air.
a. be absorbed directly by the vegetation
b. dissolved in the lake water and land
c. emit another sulfur gas
d. radiate an oxygen atom
e. gain an oxygen atom
Answer: e

11. “A well-known architect is designing our new office.” The passive form of the sentence is” Our new office …. by a well-known architect.”
a. designs
b. designed
c. is designed
d. is being designed
e. designed
Answer: d

12. “The stewardess is now serving coffee to the passengers.” The passive form of the sentence is?
a. The passengers are serving coffee no.
b. The passengers are now served coffee.
c. Coffee is now served by the passengers.
d. Coffee is now being served to the passengers.
e. coffee won’t be served by passengers.
Answer: d

13. “Have you been informed about the exact number of victims of the airplane crash?”
“Yes, ….to the headquarters of Garuda.”
a. they are faxed
b. it has faxed
c. it has been faxed
d. we fax it
e. fixed
Answer: c

14. “Why does the baby next-door keep crying?” —–“As usual, it …. by the babysitter.”
a. is neglecting
b. is neglected
c. neglects
d. is to be neglected
e. neglected
Answer: b

15. We called the committee to ask whether the competition …. to begin that afternoon.
a. was schedule
b. to schedule
c. was scheduling
d. to be scheduled
e. scheduled
Answer: d

The following text is for number 16-20!

Dear Betty,

I’m writing to you concerning of my last day in Yogyakarta. I just got back from Borobudur, the wonderful temple I’ve ever seen. The weather is fine. We are now staying in a hotel. It’s not far from Malioboro. We are treated well here. It has many excellent staff who serve the customers. We plan to go around Malioboro after the children take a short nap. We want to enjoy having “lesehan” there. It is a kind of restaurant but we sit on the ground.
Many kinds of local handicraft are sold along Malioboro streets. Both domestic and foreign tourist are interested in them. I want to buy some as souvenir.
Don’t worry, I’ll also buy you the most interesting one.

Love
Dara

16. The text gives us information about….
a. the wonderful Borobudur temple
b. the souvenir to be bought
c. Dara’s last day in Yogyakarta
d. a comfortable hotel near Malioboro
e. Dara’s illness
Answer: c

17. Who is letter from?
a. Customers
b. Betty
c. The hotel staffs
d. Dara
e. None of Dara and Betty
Answer: d

18. How to the staff serve the customers of the hotel?
a. proudly
b. interestingly
c. badly
d. nicely
e. bad
Answer: d

19. Where did Dara got at holiday?
a. Yogyakarta
b. Surakarta
c. Semarang
d. Bandung
e. Makassar
Answer: a

20. What are sold at Malioboro Street?
a. Gold
b. Handicraft
c. Weapon
d. Computer
e. Laptop
Answer: b

Lanjut ke soal UKK berikutnya => Contoh Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-2