Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 tentang Explanation Part-4

Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 tentang Explanation Part-4 – Melanjutkan soal-soal bahasa Inggris yang diambil dari Bab 4, yaitu soal tentang explanation text dan passive voice bagian sebelumnya, bagian keempat berisikan materi yang sama dengan dilengkapi kunci jawabannya.

B. Change these active sentences into passive voice!

1. I write a letter.
Answer: The letter is written by me.

2. He is buying a car.
Answer: A car is being bought by him.

3. He hated me.
Answer: I am hated by him.

4. I was admiring this statue.
Answer: The statue was being admired by me.

5. They will polish the car.
Answer: The car will be polished by them.

6. I have punished
Answer: Those children has been punished by me.

7. She would sell her house.
Answer: The house would be sold by her.

8. We had found your watches.
Answer: The watches had been found by us.

9. David didn’t rode bicycle.
Answer: The bicycle wasn’t ridden by David.

10. She cut my nail.
Answer: My nail was cut by her.

C. Match the English word into Indonesian translation!

D. Read the following text and then answer the questions!

Why Summer Daylight is Longers than Winter Daylight


In the summer, the amount of daylight that we get is more than we get in winter. This is not because as much people think we are closer to the Sun but because of the tilt of the Earth.

The Earth is actually closer to the sun in winter than it is in summer but you would be forgiven for thinking that this cannot be true after looking out of your window on a cold and frosty morning.

It seems strange that as the Earth get closer to the Sun during its orbit then the amount of daylight that we get decrease. But that is the case. It is the tilt of the Earth that determine the amount of daylight that we get and so the length of time that for us the Sun is above the horizon

Questions:
1. How happened to the amount of the sunlight that the Earth gets during the summer?
Answer: In the summer, the amount of daylight that we get is more than we get in winter.

2. What determines the daylight and night during winter?
Answer: Tilt of the Earth.

3. What is the Earth’s position during the winter?
Answer: Closer to the sun.

4. What is the purpose of the text above?
Answer: To explain why summer daylight is longer than winter daylight.

5. “The Earth is actually closer to the Sun in winter.”
Answer: Truthfully.

Lanjut ke soal penilaian akhir tahun => Contoh Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban